Materialare ska rädda Hellton

IF Hellton har det kämpigt i SHE och fajtas för sin överlevnad. Men istället för en kontringsspelare eller en niometersskytt bygger man laget från omklädningsrummet och värvar in en materialförvaltare.

– Min uppgift är att tejpa onda fötter, händer och ge energi säger Kecke Karlsson till P4 Värmland.

Gunnar ”Kecke” Karlsson en viktig del i ledarstaben när IF Hellton kämpade sig upp till elitseriespel. Tillsammans med Tomas Dunder, Christer Bergqvist och Henrik Rehnberg hjälpte han till att häva upp Hellton i SHE och var även delaktig när man klarade sig undan nedflyttning i kvalet förra säsongen.

Till årets säsong lämnade hela gruppen laget och nya ledare plockades in, skriver P4 Värmland. Laget leds nu av Gunnlaugur Gretarsson och Åsa Karlsson efter att tidigare huvudtränaren Ulf Andersson slutat mitt under säsongen.

Trots nya tränare ligger laget på en tioendeplats i SHE. Då behövde något extra i laget som inte har vunnit på de senaste tio matcherna – en oavgjord och nio förluster. Men det var inte någon ny spelare man lyfte luren och ringde, det var istället en tejpande glädjespridare.

-När tjejerna kallar tvekar jag inte. Jag har ett stort Helltonhjärta och vill de att jag ska hjälpa till gör jag såklart det, säger han till P4 Värmland.

Den goda responsen lät inte vänta på sig och kärleksbomberna började hagla över Kecke på sociala medier.

-Nu är du där du hör hemma, skriver Helltons damer på Instagram

– Äntligen, kommenterar lagkaptenen Karin Ullén på Facebook.

Han gjorde då den efterlängtade comeback igår i den hyperviktiga matchen mot tabellgrannen Eslöv.

– Det ska bli så jädra gôtt att vara i sporthallen på Sundsta igen, sa Kecke Karlsson till P4 Värmland inför matchen.

Men inte ens Kecke kunde bryta den negativa spiralen som Hellton befinner sig i. Eslöv vann bottenmöttet med 24-20 och sköt ifrån IFH i tabellen. För Hellton väntar Västerås på bortaplan nästa match.
Tejpväskan kommer finnas med.

Länk till artikeln på P4 Värmland:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6622384