Matchens tre stjärnor: Skuru IK – Skara HF

Skurus Malin Berndal. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Skuru var nära att tappa en sexmålsledning men reste sig och vann tydligt den tredje semifinalen mot Skara med 29-22 (16-10). Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Malin Berndal

Högersexan gör kanske sin bästa match för Skuru och det i helt rätt läge i en semifinalserie som står och väger. Visst var vinklarna oftast stora men att sätta dit åtta mål på åtta försök när du i övrigt inte är så involverad i spelet, för det krävs stort fokus och kylarvätska i venerna.

Två stjärnor – Daniela De Jong

Framförallt i den första halvleken var Daniela De Jong överallt. Hon slog diagonalpassar ut till kanten, inspel till linjen, hon stod bra i försvaret, gick på egna genombrott framåt och stämde av en riktig pärla upp i krysset som körsbär på tårtan. Hon var den vägledare Skuru behöver henne som.

En stjärna – Rebecca Nilsson

Det är otacksamt att heta Rebecca Nilsson i SHE. Inte för att hon har ett dåligt försvar framför sig, tvärtom, men otacksamt för att hon har fått tittarna att vänja sig vid hennes löjligt höga nivå. De 43 räddningsprocent hon tog idag kändes självklara men det måste vi komma ihåg: Det är de inte, verkligen inte.