Matchens tre stjärnor: Skara HF–Skuru IK

Rebecca Nilsson. Foto: Jonathan Näckstrand, Bildbyrån

Skuru IK är klart för SM-final efter 25–24 ikväll och totalt 3–1 i matcher mot Skara HF. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor –  Rebecca Nilsson

Vilken match hon gör, Rebecca Nilsson. 44 i räddningsprocent efter första halvlek och stannade till slut på 40 procent. Mängder av räddningar och otroligt många av räddningarna kom dessutom i viktiga lägen. Visar att hon är mogen proffslivet som stundar efter säsongen.

Två stjärnor – Ellen Voutilainen

Tog oerhört stort ansvar och visade att det är en skicklig och mångsidig spelare. Även Daniela De Jong och Alexandra Bjärrenholt gjorde bra ifrån sig, men Voutilainens försvarsspel i kombination med vad hon fick uträttat framåt gör att hon får två stjärnor. Var framförallt oerhört framgångsrik i spelet utsida två där hemmaförsvararna inte alls fick grepp om henne.

En stjärna – Johanna Kjellman

När matchen var på väg att glida Skara ur händerna i den andra halvleken var det Kjellman som höll hemmalaget kvar i den. 39 procent räddade skott i en avgörande match går inte av för hackor och hade det inte varit för att Rebecca Nilsson var ännu vassare hade Skara ordnat fram en femte och avgörande semifinal.