Matchens tre stjärnor: IK Sävehof – H65 Höör

Sävehofs Trine Wacker Mortensen under semifinal tre i SHE mellan Sävehof och H65 Höör den 29 april 2021 i Partille. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sävehof tog ledningen i semifinalserien mot H65 Höör efter ett tidigt ryck i första halvlek och sen ett tidigt ryck i andra halvlek, då Höör hämtat sig tillbaka. Till slut kunde ändå hemmalaget vinna stabilt med 29-22 (15-13). Här är matchens tre stjärnor enligt Handbollskanalen.

Tre stjärnor – Trine Wacker Mortensen (IK Sävehof)

Den danska vänsterkanten visade stjälförmåga i försvaret, snabbhet i kontringarna och säkerhet i läget – vilket ganska bra symboliserade Sävehofs försvarsstarka och kontringsvassa vinst. Med sex mål på sju försök blev 26-åringen kvällens mesta målskytt.

Två stjärnor – Nina Koppang (IK Sävehof)

Kaboom! Kablam! Koppang! Det smäller hårt som knytnävar när högernian drar dit skotten. Bara 18 år gammal visar hon prov på beslutsamhet och mod, snabbhet och styrka. Kommentatorn Patrik Westberg i C More-studion satte rätt ord på Nina Koppangs spelstil: ”Explosiv”.

En stjärna – Isabelle Andersson (H65 Höör)

Hon sköt mycket, satte tre skott och missade långt många fler. Men hon sköt. 22-åringen vågade ta ansvar i ett H65 som slarvade allt för mycket. Och bara en sån detalj som att inte knuffa på en kontrande Mathilda Lundström utan bara täcka av skottvinkel visar på spelförståelse och kyla. Fråga annars alla försvarare som får en brett satsande nia mellan 1-2.