Mästerlig Hallagård nära fälla svenska mästarna

Elin Hallagård när hon en gång i tiden spelade för Sävehof. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

För ett knappt år sedan möttes Sävehof och Heid i Partille. Sävehof vann med 16 mål och närmast förnedrade Heid. Ikväll möttes lagen åter, nu i Heidhallen och med helt andra förutsättningar. Heid har kanske värvat bäst av alla lag i ligan, med Elin Hallagård och Jessica Ehrnbring som de mest spektakulära. Det har redan givit resultat, Heid har åtta träningsmatcher utan förlust. Men nu är det match på riktigt, svenska mästarna Sävehof kommer att göra allt för att få ner Heid på jorden.

Första halvlek gav ingen som helst ledtråd kring hur matchen skulle sluta. Det var jämnt, det var tufft och det var många missar och enkla fel. Men det går inte att beskriva halvleken utan att nämna Elin Hallagård. Hon bär Heid på sina axlar, spelar mest hela tiden och inledde målgörandet med sitt signum – full fart från mittlinjen och rakt in i smeten för att till sist flyga in i målområdet och sätta bollen i mål. Respekten för Hallagård är stor i Sävehof, de känner hennes kapacitet och störde henne så gott de kunde.

Heid har en anfallstrio av absolut högsta klass, förutom Hallagård även Jessica Ehrnbring och Towe Andersson. Men Heids tränare Christer CK Karlsson släppte aldrig ut dom samtidigt, kanske en taktisk miss.

Sävehof, å andra sidan, använder sina profilerade spelare mest hela tiden, Johanna Forsberg, Nina Dano och Amelia Lundbäck är redan i halvtid bästa målskyttar i laget.

I en jämn match som denna talade mycket för att någon av målvakterna skulle avgöra utgången. Inte minst för att kantspelet för båda lagen lyste med sin frånvaro.

Halvtidsresultat: 11-12

I andra halvleken blev det än tydligare att det var matchen i matchen det handlade om: Elin Hallagård mot sin gamla kamrat i Sävehof, Johanna Forsberg. Båda gav allt i sina dueller, ibland med tuffare tag än vanligt.

– Visst kändes det konstigt att möta sina kompisar, men jag var sjukt taggad och hade laddat hela dagen, sade Elin som i takt med sin mäktiga urladdning tröttnade något på slutet.

Elin vill inte höra talas om att hon bär Heid, men de facto är det så det är. Åtta mål idag, uppoffrande försvarsspel och nästintill full speltid. Elin strålar av stjärnklass ikväll.

I Sävehof är det som så ofta förr Johanna Forsberg som med sina luriga skott sätter hundra procent av sina avslut. Vilket i hög grad innebar att Sävehof rann ifrån i andra halvlek, som mest med hela fem mål. Men Heid har med nye tränaren Christer CK Karlsson fått in en vinnarkultur i laget. Sakta men säkert kom man ikapp och till slut landade resultatet på oavgjort. Ett rättvist sådant i en underhållande match med hög stämning på läktaren och två lag som båda kan vara stolta över insatsen.

Slutresultat: 23-23

Heid: Elin Hallagård 8, Elin Svensson 4, Jessica Ehrnbring 4, Towe Andersson 3, Sara Larsson Fridman 2, Alexandra Larsson 1, Linn Hansson 1

Sävehof: Ida Staxen Lagerbon 6, Johanna Forsberg 5, Amelia Lundbäck 4, Nina Dano 3, Ellenor Nilsson Åström 2, Lina Cardell 1, Trine Wacker Mortenson 1