Månsson inför Skuru: ”Första gången på ett år som vi inte är favoriter”

Ola Månsson, H65 Höör. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Det är nästan nypa sig i armen-läge. SHE kastar igång ikväll med en riktig smällkaramell när Skuru IK tar emot H65 Höör. Handbollskanalen har pratat med Höörs tränare Ola Månsson inför premiären. 

ANNONS

– Det är jätteroligt att få börja med en sån här match och komma igång, säger Ola Månsson.

H65 Höör har med sig ett positivt kvitto i fickan från EHF-cupvinsten (22-18) mot Lokomotiv Zagreb i lördags. Höör, som har uttryckt att man vill göra det bra i Europaspelet i år, spelar retur i Kroatien på lördag – något som kan påverka kvällens premiär, lite.

– Det påverkar lite grann naturligtvis. Men tittar vi historiskt har vi alltid spelat som bäst när vi har haft tätast matcher.

Så spelare kommer inte att vilas mot Skuru?

– Inte helt, nej.

Europa i all ära men på hemmaplan är det tre lag som står ut lite extra i år, enligt ligans tränare på upptaktsträffen. Det är Höör, de regerande mästarna Sävehof, och Skuru. Men de allra flesta tror att det blir just H65 som tar hem titeln i år.

Är favoritskapet befogat?

– Ja, det tycker jag, absolut. Vi var väl favoriter i 364 dagar, 23 timmar, 59 minuter och 50 sekunder förra året. Och i år tycker jag inte att vi har blivit sämre.

Favoritskapet till titeln till trots så är det rödklädda bortalaget inte favorit inför premiären ikväll, något man annars är väldigt vana vid.

– Det är faktiskt första gången på ett och ett halvt år som vi inte är favoriter. På spelbolagen kan man spela på oss till över 2 gånger pengarna. Det har inte hänt sen SM-finalen förförra säsongen, säger Månsson.

Det kommer att bli en enormt intressant match ikväll med två enormt intressanta lag. Skuru har, liksom Höör, behållt stommen i laget och spetsat det med talangfulla unga landslagsspelare som Isabelle Andersson, Jaqueline Moreno, Vilma Matthijs Holmberg, Cornelia Dahlström och Evelina Eriksson

– De är enda laget i Sverige som kan sätta J- och U-landslagsspelare på läktaren, säger Månsson.

– Och precis som oss tycker jag att de har en trupp som kan spela med fem, sex niometersspelare och de har två bra spelare på varje position. Historiskt sett har vi haft hyfsad koll på Ulrika Olsson, men bara det räcker inte längre.

Vad har Skuru mer för styrkor?

– De har ett kontringsspel som är bra och är ett offensivt duktigt lag. Det var ju vi och Skuru som gjorde klart mycket fler mål än de andra förra säsongen.

– Men det är svårt att bedöma Skuru. De har ju kört över motståndet inför säsongen. Man blir imponerad när ett lag vinner sju, åtta matcher i rad med över tio mål.

Vad har ni själva spetsat till?

– Vi har inte ändrat så mycket på vårt spel. Vi har tagit oss från mitten av tabellen till högst upp i tabellen. Så vi vill inte ändra så speciellt mycket. Vi har lagt lite mer tid på anfallsspel i år. Men det är fortfarande försvarsspelet som tar oss till framgångar.

Och till sist, vinner ni i kväll?

– Jag vet faktiskt inte, men jag tror ju alltid det, säger Månsson och skrattar.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here