Månadens spelare i SHE

Alexandra Bjärrenholt spelade tidigare i VästeråsIrsta. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström

För andra gången den här säsongen är det Skuru IK:s Alexandra Bjärrenholt som har blivit utsedd till månadens spelare, skriver Svensk Handboll på sin hemsida. 

Månadens spelare utses varje månad genom att räkna ihop spelarnas MEP-poäng (Most Effective Player). Dessa poäng får man bland annat för att göra mål, assist, stulna bollar. Å andra sidan tappar man poäng om man till exempel tappar bort bollar eller orsakar utvisningar.
Bjärrenholt vann utmärkelsen i oktober på 14,78 poäng men i januari månad behövdes 21,52 poäng för att slå BK Heids mittsexa Johanna Forsberg.

– Oj, det var en överraskning. Det var kul att höra. Jag var helt säker på att Johanna hade fått ihop flest, säger Bjärrenholt när hon får beskedet av Svensk Handboll.

– Hon är jättebra på att fånga bollarna, har hela tiden rätt position för att få inspel. Det är en riktigt duktig linjespelare och hon gjorde nio mål på oss, fortsatte Bjärrenholt.

Skuru slog Johanna Forsbergs Heid senast då Bjärrenholt gjorde åtta mål och Forsberg nio. Och innan det har det rullat på bra för Bjärrenholt och hennes Skuru som har fem raka segrar och ligger på en tredjeplats bakom suveränerna Sävehof och lundalaget Lugi.

– Jag tycker att det har sett riktigt bra ut för oss. Vi fick en kalasstart och sedan har det bara fortsatt. Vi har haft små svackor, perioder när vi inte har varit så bra, men vi har lyckats vinna matcherna. Och fem raka segrar är alltid starkt, säger Alexandra.

Alexandra har varit en stor bidragande orsak till Skurus fina ligaplacering, på flera plan, och positioner. Som regel spelar hon högernia men roterar även runt på mittnian och vänstersexan ungefär en kvart per match. I försvaret växlar hon mellan högertvåa och vänsteretta.

– Jag har nog ändå en förkärlek till nio meter, men det är kul att spela på olika positioner. Som kantspelare får jag sticka på kontringar, som högernia får jag trycka i andrafasen. Båda är kul, säger 23-åringen till Svensk Handboll.

Förhoppningsvis håller formen i sig för den formbara högernian. Så länge gratulerar vi Alexandra till utmärkelsen månades spelare.
Länk till hela artikeln: http://www.svenskhandboll.se/SHE/Nyheter/ManadensspelareijanuariAlexandraBjarrenholt/