Månadens spelare i SHE laddar för EM

Mathilda Lundström. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

November blev en höjdarmånad när Mathilda Lundström fått beskedet om sin plats i EM-truppen. Innan EM-resan var högersexan lysande i Skuru IK:s klubbfärger, 16 mål på tre matcher gjorde henne till månadens spelare.

Lundström har för tillfället lagt seriespelet åt sidan, laddar för mästerskapsdebut mot Danmark fredag kväll.

Om hon är på väg in i landslaget med elva blågula insatser under året ser rollen i Skuru annorlunda ut.

– Jag har blivit en av de mer erfarna spelarna och med det fått ta ett större ansvar. Framför allt bakåt jobbar jag med att vara ettrig och hjälpa de andra, sedan får jag ta lägena de andra skapar åt mig framåt, säger hon till SHE:s hemsida.

Lundström, Mikaela Mässing i H65 Höör och IK Sävehofs Olivia Mellegård är spelarna från SHE som syns i blågult under EM. I vår lär alla tre bli viktiga aktörer i kampen om finalplats och SM-guld.

– Vi är vassa i år och final är absolut målet även om vägen dit är lång och tuff. Vi har fått en bra start på säsongen och kan förhoppningsvis göra en ännu bättre andra halva. Vi har i princip samma lag i år och har kunnat spela ihop oss bra, säger Lundström till SHE:s hemsida apropå Skurus förutsättningar.

Förbundskapten Henrik Signell, representanter för SHE och handbollsmagasinet #Avkast har alla en röst när månadens spelare utses.

Länk: Månadens spelare i november: Mathilda Lundström