Malin Larsson blir assisterande i Skara

Malin Larsson, då i Skövde HF 2017. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Med stark känsla för sitt lag och väl valda avslut var Malin Larsson en viktig profil i Skövde HF under många säsonger och slutspel. Hon avslutade spelarkarriären 2017 och tar upp tråden fyra år senare, nu som assisterande tränare i Skara HF.

Larsson var i högsta grad inblandad när Skövde hade kapacitet och tog vara på finalpotentialen. En civil karriär gjorde sitt till för spelstoppet, Skara som hann först med en lyckad fråga om att få in hennes elitkunnande i tränarstaben.

– Jag hoppas kunna tillföra passion för sporten och så har jag ju en stor erfarenhet bakom mig som spelare. Just det kollektiva spelet har alltid varit min styrka och det ska bli intressant att även kunna delge erfarenheter på detaljnivå till spelarna även på det individuella planet, säger hon till klubbens hemsida.

Larsson efterträder Niklas Brinkhammar och har signerat i ett plus ett år.

– Jätteroligt. Det ska bli en spännande utmaning. Jag har under de senaste åren saknat att vara involverad i handbollen, efter att den tidigare varit en stor del av mitt liv, fortsätter Larsson till klubbsajten.

Länk: Malin Larsson ny assisterande tränare i Skara HF