Magnus Oscarsson Söder tränar på i Skuru

Magnus Oscarsson Söder. Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån.

Skuru IK laddar upp för SM-finalen med en stark förlängning. Tränaren Magnus Oscarsson Söder leder elitverksamheten minst tre år till, kungör klubben på sin hemsida.

Oscarsson Söder bytte RP IF Linköpings herrlag mot ett mer guldskimrande uppdrag inför säsongen 2020/21. Mats Kardells efterträdare ledde Skuru till SM-guld våren därpå, det pågående spelåret har så här långt inneburit triumf i Svenska cupen.

– Det var ett av karriärens enklaste beslut att förlänga med Skuru. Jag trivs oerhört bra i föreningen. Med så drivna spelare, ett ledarteam i världsklass och en träningsmiljö som tillhör de bästa i landet så är det en förmån att få fortsätta vårda Skurus elitkultur, säger Oscarsson Söder efter sin signatur.

Ledarteamet blir intakt med Calle Tagesson som assisterande och fysansvarig samt Thomas Forsberg som målvaktstränare.

– Magnus har gjort ett fantastiskt arbete. En del av det är uppenbart. Alla kan se guldmedaljerna blänka men det finns också mycket osynligt arbete där Magnus levererat med råge. Det handlar om hur man bygger upp, vidmakthåller och utvecklar en träningsmiljö på absoluta elitnivå. Den resan vill vi fortsätta med Magnus ett bra tag till, säger Skurus ordförande Jonas Johansson, till klubbens hemsida.

Länk: Magnus Oscarsson Söder klar för tre säsonger till