Magiska ögonblick i SHE-ligan

Hannah Flodman, LUGI. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Ibland händer det oförklarliga även i handboll. En spelare får ett flow. Ett lag får plötsligt kraft och vänder till sensation. Eller tvärtom. Vi som tittar på fascineras och undrar hur det gick till. Här listar vi några sådana ”halleluja moments” från innevarande säsong i SHE-ligan. (Texterna är från våra matchreferat.) Ge oss gärna tips på fler liknande tillfällen!

EMILIA LINDMARK SLÄPPER LOSS

Kungälv- Skara: Kungälv var trögstartade och slarvade i både försvar och anfall. Deras första mål kom först efter sju minuter när deras sedvanliga skarpskytt Rebecka Karlsson nätade. Det blev en moralisk vändpunkt för Kungälv som med nytt hopp saktade knaprade in på Skara. Mycket tack vare Emilia Lindmark som tydligt visade hur underbart livet är när man som högersexa får övertag på en målvakt och varje skott sitter där det ska. Under åtta magiska minuter satte hon, häpnadsväckande nog, sex mål.

SKURU VÄNDER HOPPLÖST UNDERLÄGE

Skara-Skuru: Vilken rejäl skrällkaramell som höll på att smälla av i Skara ikväll. Det lila hemmalaget startade matchen i ett ursinnigt tempo och efter tio minuter hade de tagit ledningen med hela 8-1 genom Carolina Järlstam. Första halvlek vanns med 17-11. Sen kom missarna, och missarna och missarna. Och Skuru. Bortalaget vände steken de sista tio minuterna och vann med 25-24.

JOHANNA HELLGREN FÅR ETT FLOW

Sävehof-Boden: För ett ögonblick, ett mycket kort sådant, såg det ut att kunna bli lite spänning i matchen. Men efter hand skärpte Sävehof till sig och kom åtminstone i närheten av normal nivå, samtidigt som Boden missade alldeles för många målchanser. Till halvlekens noterbara inslag var Bodens Johanna Hellgren. Under halvlekens sista fyra minuter fick hon ett obegripligt flow, stänkte in tre mål och ordnade en straff. Oj oj, skulle hon kunna vända matchen som i halvtid stod 14-9 till Sävehof?

MIRANDA NASSER STÄNGER BUTIKEN

Önnered-Heid: Önnered vann tack vare en strålande första halvlek med ett toksäkert försvarsspel. Och Miranda Nasser, Önnereds målvakt som hade en sällsynt lyckad kväll. Hennes kollega i Heid, Josefin Wickström, var Heids kanske bästa spelare med 56 räddningsprocent. Men då svarade Miranda med 60 procent!

HANNAH FLODMAN ÄR OSTOPPBAR – GÖR 16 MÅL!

H65 Höör-Lugi: Det stod 16 lika i paus. En signifikant siffra, så många mål totalt gjorde Flodman i en imponerande insats för gästerna.

– Hon är magisk bra. Och vi fick inte ens en varning på henne. Det går inte att vara mycket bättre än vad Flodman var idag, sade Ola Månsson, tränare i Höör.