Lugi vinnare igen – slutspelshoppet lever

Emma Navne, Lugi. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Lugi lyckades vända en riktigt tung trend när de besegrade Kristianstad HK på bortaplan med 21–19. Segern innebär att Lundalagets slutspelshopp lever.

Kristianstad HK har sett riktigt starkt ut efter EM-uppehållet medan Lugi haft det kämpigt. Därför fick KHK stå som knapp favorit i söndagens match, något de också levde upp till i den första halvleken.

Hemmalaget hade med sig en ledning med 8–6 efter 30 spelade minuter, men det var knappast tack vare något skönspel. Varken KHK eller Lugi fick till det och därför blev det så pass få mål.

Den andra halvleken var snäppet vassare och med ett Lugi som fick igång spelet på ett bättre sätt. Bakåt fick de stopp på Sarah Carlström, skyttedrottningen gjorde ”bara” fem mål. Framåt visade Emma Navne vilken hög högstanivå hon har och danskan tog verkligen ansvar i Tyra Axnérs skadefrånvaro.

Lugi är nią i tabellen, en poäng bakom BK Heid och VästeråsIrsta som ligger åtta respektive sjua. Därmed lever hoppet om slutspel i allra högsta grad för Lugi, även om det kommer att bli tufft.

För Kristianstad HK var det också ett trendbrott, men ett negativt sådant. KHK har dock väldigt stora möjligheter att nå slutspel som nykomling.