LUGI till semifinal – vann rond fem mot Önnered

LUGI jublar. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

LUGI var det bättre laget i den femte och avgörande kvartsfinalen mot Önnered. Lundalaget vann med 31–27 och är därmed klart för semifinal.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Kvartsfinalserien mellan LUGI och Önnereds HK har varit en av de jämnaste i SHE på flera år och det krävdes alltså en femte och avgörande match för att få fram ett semifinallag.

Varken LUGI eller Önnereds HK fick till något vidare försvarsspel i den första halvleken och efter sju minuter var ställningen 4–5. Matchbilden försatte att se ungefär likadan ut och till slut tröttnade hemmatränaren Dragan Brljevic och tog timeout, uppenbart missnöjd med sitt lags försvarsspel. Ställningen i paus var 16–13 till LUGI och en liten fördel med andra ord inför avslutningen.

LUGI var sedan i förarsätet under hela andra halvlek och när Julia Olsson gjorde 26–22 med drygt tio minuter kvar såg det väldigt bra ut för hemmalaget, framförallt eftersom Esmeralda Fetahovic gjorde flera viktiga räddningar.

Men Önnered vägrade att ge upp och när Jessica Ehrnbring gjorde sitt tionde mål i matchen var skillnaden lagen emellan plötsligt två mål. Avgörandet kom när Olivia Löfqvist satte dit 29–25 med lite mer än två minuter kvar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here