Lördags-TV: Ett smörgåsbord av viktiga slutspurtsmatcher

VästeråsIrstas Frida Rosell. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Det är damhandbollen, tillsammans med sex allsvenska herrmatcher, som regerar denna lördag i TV-rutan. På programmet står bland annat en viktig match för Skuru i SHE, fyra CL-matcher på damsidan och en måstematch i damallsvenskan.

Skuru IK har under lördagen chansen att, på nytt, gå upp på samma poäng som Höör i tabellen – när de gästar Västerås för att spela om två viktiga poäng i grundseriens näst sista omgång. Skuru får dessutom klara sig utan storskytten Ulrika Olsson under matchen, vilket kan påverka laget på flertalet olika sätt.

I damallsvenskan väntar en måstematch för IF Hellton på hemmaplan i Sundstahallen i Karlstad. HK Drott står för motståndet och de två poängen kommer vara viktiga för båda lagen i bottenstridens slutkamp – inte minst för hemmalaget, som i nuläget ligger sist i serien.

I herrallsvenskan bjuds det på ett smörgåsbord av matcher under lördagseftermiddagen – inte minst när Hammarby tar emot Lindesberg och har chansen att, återigen, gå upp och hota Aranäs på förstaplatsen. Dessutom slåss Kärra och Torslanda om viktiga poäng för att slippa undan ett kval för att hålla sig kvar, och Karlskrona ska drabbas mot AIK för två poäng som kan flytta upp blekingelaget på en kvalplats till Handbollsligan för stunden.

Tablån i korthet

SHE
VästeråsIrsta – Skuru IK (14:00)
Matchen visas på Cmore

EHF Champions League damer
Rostov-Don – FTC-Rail Cargo Hungaria (14:00)
Györi Audi ETO KC – SCM Ramnicu Valcea (16:00)
CSM Bucuresti – Vipers Kristiansand (18:00)
RK Krim Mercator – Buducnost (19:00)
Samtliga matcher sänds på Viaplay

Damallsvenskan
IF Hellton Karlstad – HK Drott Halmstad (15:00)
Matchen visas på SolidSport

Herrallsvenskan
Hammarby IF HF – LIF Lindeberg (14:30)
Bodens BK HF – Amo HK (15:00)
HIF Karlskrona – AIK (16:00)
HK Torslanda Elit – Kärra HF (16:00)
Rimbo HK Roslagen – RP IF Linköping (16:00)
Tyresö Handboll – Skånela IF (16:16)
Matcherna visas på SolidSport