Live: Tätduon i lördagsaktion i SHE

Alexandra Bjärrenholt. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Landslaget kallar i mars. Först ska Skuru IK:s skyttedrottning Alexandra Bjärrenholt ordna bästa möjliga förutsättningar för slutspelet. – Vi siktar just nu på topp två, säger hon till ligans officiella hemsida.

Tättrion är utmejslad men alla positionerna kvar att spela om inför de fyra sista omgångarna. Skuru tar sig an Kungälv HK, distanserat från Nackalaget med sex pinnhål och 18 poäng i tabellen. Vid seger har Skuru i det minsta ökat marginalen till trean IK Sävehof.

Seriesegern hägrar, andraplatsen smäller inte lika högt sportsligt eller i taktisk betydelse inför nästa fas av säsongen.

– Vi vill kunna välja motståndet i semifinal och helst slippa Höör eller Sävehof. Då krävs det att vi vinner serien. Det är jämnt i toppen och vi har fortfarande chansen att gå om Höör och bli etta. Det kommer bli en tuff kamp, säger Bjärrenholt till she.se.

Skuru matar på mot de definierande matcherna för SHE-utgången, Sävehof hemma den 6 mars och H65 borta i sista omgången (15 mars). Vägen dit ska helst bli mödan värd, Bjärrenholt håller Skurus rutin högre än Kungälvs inför lördagsmatchen.

– De har bra spelare men som lag ska vi klara av att vinna, säger hon.

Hela intervjun med Alexandra Bjärrenholt >>

SHE 23 februari
15:00 Skuru IK–Kungälvs HK
16:15 VästeråsIrsta–H65 Höör
Matcherna sänds direkt i SHE Play.