Live: Supersemin mellan Sävehof och H65 Höör sätter igång (18:00)

IK Sävehof dominerade 2010-talet men släppte in H65 Höör i guldglansen ett år. Under 20-talets första slutspel kommer giganternas kamp redan i semifinal.

Med mer aktuell form är det tvåan och trean i SHE som möts i maximalt fem matcher. Sävehof har hemmafördel, i en eventuell match fem och i onsdagens första semi.

– Vi är i ett gott slag. Men vi är inte favoriter. Det kommer bli jämna matcher mot Höör. De spelar med mycket fysik och har duktiga spelare. Precis som oss har de gjort det bra i kvartsfinalerna och generellt i grundserien. De har även duktiga landslagsspelare, säger Laura Jensen till she.se.

Sävehofs interna skyttedrottning har också koll på säsongshistoriken, 1–1 mellan Partillelaget och motståndarn från Höör.

– Jag tycker de har ett jättebra kontringsspel. De kommer med stor fysik så gäller för oss att stå emot. De har också goda individuella kvaliteter, säger hon till ligans officiella hemsida.

I Champions League är det ödeskväll med tre platser i kvartsfinalerna på spel. Hemmalagen startar med plusmål då Ålborg leder med tre mot Porto och Kiel har fem upp på Pick Szeged. Kielce mot Nantes utgår från en tajt marginal, 25–24 för den polska mästaren senast.

Tablån 7 april
SM-semifinal
(18:00) IK Sävehof–H65 Höör, direkt i Sportkanalen och C More.
Champions League
(18:45) Ålborg HB–FC Porto
(18:45) THW Kiel–Pick Szeged, direkt i V Sport Extra
(20:45) Vive Kielce–HBC Nantes
Matcherna sänds direkt i Viaplay