Live: Skuru IK och H65 Höör en seger från semifinal

Jannike Wiberg. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Dominanterna i serien kan ta steget vidare i slutspelet. Både Skuru IK och H65 Höör leder sina kvartsfinaler med 2–0 i matcher och har söndagsuppgifter för att definitivt avgöra.

I seriesegrarna Skurus fall blev den första matchen mot Kungälvs HK en påminnelse som Nackalaget trots allt hanterade under pågående spel. Efter 27-25 hemma bevisade Skuru sin status betydligt bättre på bortaplan. Anfallsfarten, alerta försvarsfötter och bländande målvaktsspel betydde 31–14 och matchboll som kan slås in inom kort.

H65 Höör var aldrig hotade under 60 minuter i någon av de två inledande duellerna med VästeråsIrsta. Med 17–32 till att börja med lyckades VI visserligen höja nivån i sin hemmaborg och var med i 50 minuter innan rycket kom.

Inför match tre i Höör tror målvakten Jannike Wiberg att utmaningen varar hela vägen.

– Det kommer att bli en jäkligt tuff match på söndag. VästeråsIrsta kommer att köra på och kanske göra någon taktisk förändring. Det blir en match mellan två lag som verkligen kommer att ge allt. Så blev det i tredje matchen förra året, vi hoppas på en favorit i repris, säger hon till she.se.

SM-slutspel 7 april
(16:00) H65 Höör–VästeråsIrsta, sänds direkt i SHE Play.
(17:30) Skuru IK–Kungälvs HK, sänds direkt i Sportkanalen.