Live: Sävehof kan avgöra mot H65 Höör (18:30)

Elin HallagåŒrd. Foto: Line Skaugrud, Bildbyrån

Med hemmaborgen som ljudstark kuliss kan IK Sävehof nå final. Spelet i serien spretade, nu har det vinnarvana laget hittat mycket mer rätt. – Jag tror att vi fick oss en tankeställare efter första semifinalen, säger Elin Hallagård till she.se.

Mästarmötet från de två senaste säsongerna, Sävehof mot H65 Höör har vecklats ut till en läcker semifinalserie med många ingångar och detaljer. En av dessa: Sävehof var helt akterseglade i den första matchen men återkom starkt när man fått sova på saken och klura på motvapen.

– Vi undrade vad vi höll på med och kände att vi fick gå tillbaka till det vi är bra på. Att hitta sakerna som vi vet att vi kan och som vi kom bort ifrån i första mötet, men även i sista matchen mot dem i serien, säger Hallagård till ligans officiella hemsida.

Hallagård har fem SM-guld med laget hon representerat sedan 2012. Upploppet innan 30-åringen fullbordar övergången till BK Heid kan alltså ge ett sjätte.

– Det har varit lite turbulent i huvudet. Någonstans kände man att Höör är svåra och att vi skulle vara nöjda om vi kunde vinna någon match. Nu är läget ett annat. Vi har ännu större möjligheter, samtidigt är det ett jädra jobb som ska göras. Drömmen hade varit att få avsluta med ett guld, men så långt framåt ser vi inte nu. Men SM-final hade varit roligt, säger Hallagård till she.se om den närmast framtiden.

Torsdag 18.30 IK Sävehof–H65 Höör
Matchen sänds direkt i Sportkanalen och C More.

Länk: Elin Hallagård: ”Nu är läget ett annat”