Live: Nu eller aldrig för Skuru i SM-finalen (18:10)

Rebecca Nilsson deppar under final 1 i SHE mellan Skuru och Sävehof. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Skuru IK har sluppit förluster, två raka i formraden är unikt för säsongen i det pressade Nackagänget. Tillbaka till grunderna, snarare än de tvära kasten från match ett och två är ett måste för hemmalaget i Eriksdalshallen.

Inför den tredje finalrundan ökar ligans officiella hemsida temperaturen tillsammans med Rebecca Nilsson.

– Vi spelar bra stundtals, men vi har för djupa svackor. Vi gör inte det vi kommit överens om innan matchen. Även i den första matchen låg vi under med sju-åtta bollar. Vi viker ner oss för lätt, men vi måste ta oss upp igen och börja jobba för det. Vi vet vår högstanivå och vad vi kan. Då är vi svåra att slå, säger hon till she.se.

Nilsson och Evelina Eriksson, Skurus kompetenta målvaktsduo under stark utveckling, verkar ha en bit kvar till full finalform. Tiden är knapp, liksom för hela laginsatsen om seriesegraren ska kunna utmana i underläge.

– Vi måste vara lugna framåt och hålla oss till vårt spel i 60 minuter. Bakåt har det känts helt okej, så det gäller att fortsätta med det. Vi ska lita på vad vi kan och lyckas med det vi gjorde i 21 av 22 matcher i grundspelet. Det kan inte vara så svårt att hitta igen tycker jag, säger Nilsson till she.se.

Söndag 18.10 Skuru IK–IK Sävehof
Matchen sänds direkt i TV 12 och C More.

Länk: Rebecca Nilsson: ”Satt oss själva i ett tufft läge”