Live: Fyrapoängsmatch i Lund – Lugi mot VästeråsIrsta (15:00)

Tova Alm. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Med fem omgångar kvar har Lugi HF allt att spela för i slutspurten. Segerfrekvensen måste dock öka för att slutspelsplatsen inte ska komma i fara. Sexan tar emot fyran i en smått avgörande batalj under söndagen.

Ligans officiella hemsida snackar upp matchen med Tova Alm. Niometaren är helt överens om hur vinrött ska bädda bra inför kvartsfinalerna.

– Nu gäller det att vinna så många matcher som möjligt för att få en bra placering. Då slipper vi möta de tre bästa lagen i kvartsfinal. Förhoppningsvis kan vi då ta oss vidare därifrån och gå så långt som möjligt. Vi måste ta poäng nu i de sista matcherna, säger hon till she.se.

Alm och Lugi ligger tre poäng efter VI, men har samtidigt två poäng ner till Skövde på fel sida strecket. 17-åringen håller ställningarna med 22 mål under säsongen, en blixtrande talang som skynda långsamt under debutsäsongen i högsta serien.

– Det är bara kul att folk tycker att man är duktig på handboll. Men det är inget jag tänker på faktiskt. Jag ska låta det ta den tid det tar att komma in i spelet. Denna säsongen har jag lagt fokus på att träna och utvecklas. Sedan kommer tiden när jag blir en mer rutinerad spelare, säger Alm till ligans hemsida.

Söndag 15.00 Lugi HF–VästeråsIrsta 
Matchen sänds direkt i C More och Sportkanalen.

Länk: Tova Alm: ”Måste ta poäng”