Live: Första finalen mellan Skuru och H65 Höör (20:10)

Rebecca Nilsson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Skuru IK och H65 Höör är klara för finaldramatik, gedigna lagprestationer och matchhjälte-insatser på högsta nivå. TV följer med hela vägen i bäst av fem-serien med start i Eriksdalshallen måndag kväll.

Skuru vann serien vilket ger en fördel i fler hemmamatcher och färre restimmar om det skulle behövas. Nackalaget har också överläge i inbördes möten, H65 har inte vunnit sedan september 2018.

Säsongens två möten var dock täta och någorlunda målsnåla. I november vann Skuru 25–22 på skånsk mark med en stark spurt och jämnt fördelat skytte. Det var ännu tajtare, 22–20 mellan lagen strax efter årsskiftet, dominansen från Ulrika Olsson (nio mål) den gången har ingen bäring på finalduellen.

Alla spelare går in med härlig laddning, Rebecca Nilsson i Skurumålet får lite extra med tanke att hon nyss fick priset som månadens spelare i april.

– Det är ett kvitto på att man gör något rätt. Men jag tycker vi kunde fått priset som Månadens lag i stället. Jag tycker alla tjejer har varit grymma, sade hon till she.se.

Måndag 20.10 Skuru IK–H65 Höör
Matchen sänds direkt i TV12 och C More