Live: Finaldags för Sävehof och Skuru (19:10)

Jamina Roberts i duell med Vilma Matthijs Holmberg och Wilma Schelin. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån.

IK Sävehof har väntat tre år mellan finalchanserna. Skuru IK ser däremot möjligheten att etablera sig längst upp med två guld i rad. Den första finalfajten går av stapeln i Partille med full TV-täckning måndag kväll.

Det första finalmötet mellan årets konkurrenter ägde rum i maj 2001. Skuru bröt ny mark med guld, 17–14 i match tre gav övertygande 3–0 i finalserien.

Under återstoden av 00-talet var det framförallt Skövde HF som stod för motståndet när Skuru eller Sävehof tog sig hela vägen.

Gulderan i gulsvart, 2009-16 innehöll tre sura Skuruförluster på sluttampen. Även 2019 var Sävehof det bättre laget, Emma Fernis vinklade in 27–26 i förlängningen av match tre innan guldhattarna kom fram i Eriksdalshallen.

Allt i allt har Sävehof 4–1 i finaldrabbningar när vi når nutid och guldkampen 2021/22.

– Vi har lyckats spela oss till det roligaste som finns och nått det stora målet för säsongen, så det blir matcher att se fram emot. Det kommer bli utmanande att vara taktiskt bra förberedda och det handlar om att vara noggrann med bollen. Skuru är ett bra lag och som jag ser det är det en öppen final som kan gå åt båda hållen, säger Sävehoftränaren Rasmus Overby till klubbens hemsida.

Måndag 19.10 IK Sävehof–Skuru IK
Matchen sänds i TV 12, C More Live och C More