Live: Bodens första seger eller H65 Höörs första förlust? (19:00)

Kristin Thorleifsdottir. Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se

Först en SHE-resa genom hela Sverige. Sedan ska H65 Höör åka tvärs över Europa för EHF-cupen. Besöket i Boden inleder en sjumilavecka, Kristin Thorleifsdottir och lagkamraterna förlänger gärna segerraden längst upp i norr.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Ligans hemsida har pratat med H65:s spänstiga och bästa skytt under säsongsinledningen.

– Jag hade det lite tungt i början. Nästan hela förra säsongen egentligen, vilket inte är så konstigt. Det är stort steg att gå från allsvenskan till ett topplag i SHE. Det känns betydligt bättre den här säsongen. Jag har utvecklats på många plan och allt går bara uppåt, säger Thorleifsdottir.

Vänsternian har gjort 19 mål, är snart halvvägs till fjorårets notering (40). Hon blickar snarare mot mål på utvecklingsstegen.

– Man vill ju förbättra allt, även skyttet som jag redan är bra på. Men att gå på fler genombrott är något som jag vill utveckla och jobba vidare med. När det går så snabbt i vissa matcher gör man oftast det man känner sig mest trygg på och det är att skjuta, säger 20-åringen till she.se.

Boden har sina bekymmer i formraden, tabellelvan är segerlös efter fyra omgångar. Höör saknar Sofia Hvenfelt och Anna Bardis men ställer ändå upp starkt tisdag kväll.

– Det känns bra och de senaste matcherna har verkligen varit en boost för självförtroendet i hela laget. Då har vi ändå känt att vi kunnat göra vissa saker mycket bättre. Det finns saker att jobba på, men det är starkt att vinna trots vi inte är helt nöjda, säger Thorleifsdottir till hemsidan.

Tisdag 19.00 Boden Handboll–H65 Höör
Matchen sänds direkt i SHE Play

Länk: Kristin Thorleifsdottir: ”Vi siktar på ny SM-final”

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here