Live: Äntligen dags för SHE-semifinaler igen (18:00 & 20:00)

Höörs Alma Skretting och Sävehofs Nina Dano under semifinal ett i SHE mellan Sävehof och H65 Höör den 7 april 2021 i Partille. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Efter nästan tre veckors speluppehåll är det äntligen åter dags för Höör, Sävehof, Skara och Skuru att göra upp finalplatserna i SHE-slutspelet. 

Landslagsuppehållet, där Sverige kvalade sig till VM mot Ukraina, och ett coronautbrott hos samma landslag, som ledde till att sju spelare fick A-landslagsdebutera, har gjort att SHE-semifinallagen fått vänta på sitt tredje möte.

Men ikväll är det dags för tredje omgången i de hyperspännande och jämna semifinalerna. Först ut är Skara och Skuru där det står 1-1 i matcher efter att Skuru vunnit sin hemmamatch med uddamålet för att sen förlora med uddamålet efter förlängning i Skara.

I den andra matchen spelas det, vad det känns som, modernt eviga toppmötet mellan Sävehof och Höör. Även här står det 1-1 i matcher och även här har hemmafördelen avgjort de båda matcherna. Sävehof vann sin hemmamatch med tydliga 27-21 innan Höör kvitterade serien på hemmaplan efter förlängning.

SHE-semifinaler:
18:00 Skuru IK – Skara HF
20:00 IK Sävehof – H65 Höör
Matcherna sänds på C More och Sportkanalen