Linnea Efraimsson går till Skara HF

Linnea Efraimsson. Foto (arkiv): Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Linnea Efraimsson är tillbaka i Västergötland till sommaren. Med tiden i Kristianstad Handboll, som dök ner en division, i färskt minne blir hon en förstärkning för Skara HF.

– När Kristianstad föll ur SHE tidigare i vår kände jag att jag ville fortsätta spela i högsta ligan och komma tillbaka till mina hemtrakter, säger hon till klubbens hemsida.

Med tre tidigare säsonger i ryggen är den Ulricehamnsfödda niometaren bekant med Skaras ledarstab.

– Det är ett lag med go känsla som har en spännande utveckling framför sig. Jag har ju tidigare haft Magnus Frisk som tränare i Skövde och ser fram mot att få spela med honom igen. Dessutom har ju Skara en fantastisk publik som det ska bli jätteroligt att få möta i höst, säger hon till hemsidan.

Efraimsson har också spelat för IK Sävehof och Skövde HF. Karriärens tuffaste år tillbringade hon som lagkapten, mitt i Kristianstads spruckna drömmar.

– Det är något som varit jobbigt med tanke på hur situationen i serien sett ut. Samtidigt har jag lärt mig mycket och det är jag är tacksam för att få ha varit med om, fortsätter hon  till klubbens hemsida.

I Skara har 23-åringen signerat ett kontrakt på ett plus ett år.

Länk: Meriterad högersexa klar för HF