Kungälv vände mot LUGI – klart för slutspel

Clara Lerby, Kungälvs HK. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Få trodde att Kungälvs HK skulle klara sig kvar i SHE som nykomling. Efter seger med 26–22 borta mot LUGI är KHK klart för slutspel under första säsongen i SHE.

Men det såg inte ut som att Kungälv skulle vinna matchen i den första halvleken. Då hade LUGI bra kontroll på händelserna och gick fram till ledning med 15–12 när halvtidsvisslan ljöd.

Båda lagen hade mycket att spela för: Kungälv för slutspel och LUGI för att säkra den så viktiga fjärdeplatsen som ger hemmafördel i kvartsfinalerna. Kanske var det därför LUGI klappade ihop i den andra halvleken, det såg inte ut att finnas samma fokus hos spelarna som under den första halvleken.

Det utnyttjade Kungälv och gjorde på egen hand en riktigt fin halvlek. Tremålsunderläget i paus blev till en fyramålsseger och därmed säkrat slutspel. Enda laget som har chans att komma ikapp är Skövde HF som har två poäng mindre. Men Skövde har drygt 70 mål att ta in på Kungälv i den sista omgången.

LUGI – Kungälvs HK 22–26 (15–12)

LUGI: Julia Olsson 6, Melissa Petrén 5, Olivia Löfqvist 3, Hannah Flodman 3, Sara Olofsson 2, Kajsa Dahlberg 1, Albana Arifi 1, Elinore Johansson 1

Kungälvs HK: Clara Lerby 7, Victoria Strålman 7, Amanda Borgström 5, Rebecka Karlsson 3, Elin Sige 3, Amanda Sjöstrand Hallman 1

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here