Kungälv och Höör bjöd ingen underhållning

Johanna Kjellman,Kungälv. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Nykomlingarna Kungälv mot serieledarna H65 Höör. Förväntningarna på en Höörseger var innan matchen skyhöga. Ett Höör med tretton (13!) raka segrar. Skulle Kungälv ens orka stå upp och få en hedersam förlust? Och skulle Höörs skyttedrottning Mikaela Mässing göra tvåsiffrigt antal mål? Inget talade för Kungälv, allt talade för Höör. Men resultatet var ändå en sensation – i 13 minuter!

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Första halvlek höll genomgående låg kvalitet med ideliga regelfel och missade skott. Antagligen såg vi en av säsongens sämsta halvlekar vad gäller Höör. Och troligen en av Kungälvs sämsta offensiva, åtminstone under perioden efter deras tidiga ledning med 3-1. Därefter lyckades man missa mål 17 minuter. Men till Kungälvs heder måste räknas deras hängivna försvarsspel. Mikaela Mässing i Höör togs effektivt ner – inte ett enda spelmål, endast två straffmål. Hur ofta händer det? Men i övrigt kunde man konstatera att Höörs spelare var bättre än sina kollegor på i stort sett varje position. Sålunda kämpade Höör, trots tveksamt spel, till sig en ledning i halvtid, resultat 6-10.
Inför andra halvlek hade vi som älskar bra handboll två önskningar: att Kungälv sätter sina chanser och att Höör blommar ut till normal nivå. Då kunde det bli en match i publikens smak.

Men vår önskan lämnades ohörd. Andra halvlek utvecklade sig ungefär som den första, ett synnerligen ineffektivt men försvarsstarkt Kungälv. Och ett Höör som kan så mycket bättre, speciellt framåt. Inte minst vad gäller storstjärnan Mikaela Mässing som fick nöja sig med ett enda spelmål.
Kungälv gjorde vad man kunde förvänta sig, men deras långa rad av missar och regelfel var besvärande. Man kan ändå skönja en utveckling över säsongen vad gäller deras mognad i högsta serien. Numera är det fler än 3-4 nyckelspelare som bär laget. Idag var deras målvakt Johanna Kjellman bäst i laget.
I Höör höjde sig knappast någon spelare över de andra. Det blev en dag på jobbet för laget som tog sin 14:e seger i rad. Men spelar dom som idag är raden snart bruten vid möte med något av de av de andra topplagen.

Slutresultat: 13-21

Målstatistik: http://protokoll.svenskhandboll.se/2018/1800201081_m.pdf

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here