Kungälv bröt Heids långa segersvit

Kungälvs Victoria Strålman Foto: Andreas L Eriksson /Bildbyrån

Efter sex raka segrar framstod Heid som en synnerligen farlig outsider inför kommande SHE-säsong. Men alla segersviter når till sist sin ände. Ikväll hände det, Kungälv spelade oavgjort i Heid-hallen i en jämn match som kunde slutat hur som helst.

Första halvlek var den andra lik. Högt tempo och hårda duster och med mycket vilja att skaffa sig självförtroende inför säsongspremiären. Men inget av lagen kunde göra det där rycket som avgör en match. Slutresultatet, 27-27, var logiskt och rättvist.

Frågan är dock vilket resultat vi sett om Heid även haft med sin ena stjärnvärvning Jessica Ehrnbring. Den andra, Elin Hallagård, spelade ungefär halva speltiden. Tillsammans kan de två skapa handbollsmagi. De lyfter hela laget och är sannolikt den bärande förklaringen till Heids fina försäsong. När nu Jessica saknades och med Elin på bänken halva matchen så är Heid förvisso vassare än ifjol, men fortfarande som bäst ett mittenlag.

Även Kungälv saknade nyckelspelare, Elin Sige och Rebecka Karlsson satt på läktaren. Men Kungälv är ett lag som klarar sig på sin jämnhet, man har inga stjärnor av Heids kaliber. Fast ändå, ikväll var det en spelare som lyste starkare än de flesta på plan – mittnian Victoria Strålman. En strålande playmaker som fick kröna matchen sista halvminuten när hon stänkte in två mål och vände underläge till oavgjort.

I övrigt är det intressant att notera olikheterna mellan de båda lagens tränare, Christer CK Karlsson i Heid respektive Pontus Ward i Kungälv. Den förre står mest still och grymtar till lite då och då. Den andre springer upp och ned med sitt lag och hörs mest och högst av alla i hela hallen.