Kungälv ändrar om på högerflanken

Elin Semmingsson..Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Kungälvs HK får avvara formspelaren Linnea Rundberg säsongen ut. Ersättaren på en position där nykomlingen går tunt för tillfället blir Elin Semmingsson från IK Sävehof, skriver Kungälvs-Posten.

Linnea Rundberg avslutade säsongen på topp, fem av fem skott i nät när Kungälv betvingade VästeråsIrsta. Avbrottet gör att hon får fokusera på annat än handbollsträning och match några månader.

– Det är en operation för hennes tänder som hon haft planerad i två och ett halvt år. Vi har bara väntat på att få ett datum och nu har vi fått det, så då ska hon göra den. Det är klart att det inte är en spelare vi vill tappa nu som hon spelat den senaste tiden, säger Kungälvs tränare Pontus Ward Wiklund till tidningen.

Emilia Lindmark som figurerar på högersex är inte självklart spelklar för helgens match med skadekänning. En frisk fläkt som lär få förtroende inom kort är istället Elin Semmingsson.

Sävehofs 18-åring med två mål på två matcher hittills under säsongen är Kungälvs lån från och med kommande omgång.

– Hon har inte fått så mycket speltid i Sävehofs a-lag den här säsongen, men kommer att bli väldigt viktig för oss i och med skadorna vi har. Jag har följt 98:orna väldigt mycket så jag har bra koll på henne, säger Ward Wiklund till Kungälvs-Posten.

Länk: KHK-spelaren missar resten av säsongen

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here