Kristin Thorleifsdottirs starka höst i H65 Höör: ”Hittills är jag rätt nöjd”

Kristin Thorleifsdottir. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Hon fick ett av SHE:s svåraste uppdrag när hon tog över rollen som storskytt i H65 Höör. Kristin Thorleifsdottir kom snart över premiärnerverna som Mikaela Mässings arvtagare och byter seriehösten i stark utveckling mot den blågula VM-truppen.

– Det har verkligen gått framåt. Jag har utvecklats rätt mycket både framåt och bakåt, hittills är jag nöjd, säger hon till Handbollskanalen.

För en gångs skull bjöd tisdagen på en matchkväll med fler försvarsplus och assist än skott i mål för vänsternian.

Thorleifsdottir angav tonen med två tunga projektiler till 2–0 för H65 Höör mot Sävehof. Resten av halvleken klev hon till för sitt lag genom att bidra för fullt i defensiven.

– Nyckeln är att ge hundra i varje kamp, att kämpa tillsammans i försvaret var nyckeln. Plus att vi hade en fantastisk målvakt, Gry Bergdahl.

På Thorleifsdottirs bord som trea fanns bland annat förflyttningen ut i banan för att hindra Nina Dano från att kliva igenom zoner.

En av flera detaljer där försvaret oftast lyckades stämma i bäcken.

– Hon får till några skott, inte konstigt alls med tanke på hur bra spelare hon är. Men vi löser det taktiska bra idag, sade Thorleifsdottir.

H65 Höör vann med 21-åringen som stöd från bänken de sista minuterna. Thorleifsdottir stängde klubblagsperioden med 38 viktiga mål för serieledaren.

Med tanke på många av frågorna i eftersnacket fick hon stor anledning att smaka på den stundande mästerskapet. VM, som Thorleifsdottir hållit lite på avstånd efter uttagningen i förra veckan.

– Jag har försökt att tänka på det sista med laget, träning och match. Nu får jag börja tänka på Japan, log hon med hela debutupplevelsen kvar

– Det kommer vara mycket att ta in. Jag är bara jättetaggad på att åka dit, träffa alla tjejer och få se hur det går till och testa på.