Kristin Thorleifsdottir blir utlandsproffs

Kristin Thorleifsdottir Foto: Christoffer Borg Mattisson / H65 Höör

H65 Höörs hårdskjutande vänsternia går vidare i karriären. Någon ny klubb har inte kommunicerats men det står nu helt klart att 22-åringen lämnar H65.

Efter tre säsonger med stadig utvecklingskurva och allt mer ansvar får mästarlaget släppa sin storskytt till andra uppgifter.

– Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Thorleifsdottir till klubbens hemsida.

Den avgående säsongen löste hon uppgiften som offensiv centralfigur i tabelltoppen. H65:s pressutskick anger att svaret på frågan om var Thorleifsdottir hamnar kungörs i början av april.

Tills vidare får spekulationer, som Handbollskanalens uppgifter där hon är aktuell för danska Randers HK duga.

– En del av min målsättning när jag flyttade till Höör var att en dag bli proffs. Ändå var det inget lätt val nu när chansen gavs. H65 Höör erbjuder en härlig träningsmiljö och inte minst socialt, med den familjära känslan som råder, har jag trivts. Ola Månsson har varit en fantastisk tränare för mig, lagkamraterna är underbara, Europacupresorna har varit jätteutvecklande och det har alltid varit kul att spela inför Höörs publik, säger Thorleifsdottir till klubbens hemsida.

Länk: Kristin Thorleifsdóttir lämnar H65 Höör