Kristianstad tappar målvakten Satrapova till Issy Paris

Kristianstads Lucie Satrapova jublar under matchen ii SHE mellan Lugi och Kristianstad den 29 december 2016 i Lund. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

Kristianstads tjeckiske toppmålvakt Lucie Satrapova flyttar till Issy Paris nästa säsong, det rapporterar franska L’equipe. 28-åringen ska ha skrivit på ett tvåårskontrakt med parisarna. 

2016 värvade Kristianstads HK, då nykomlingar, in Satrapova från tyska mästarlaget Thüringer HC. En redig prestigevärvning för Skåneklubbe, en värvning som har betalat av sig. I år är Satrapova SHE:s tredje bästa målvakten i räddningsprocent-ligan med 39% och en stabil punkt i den orangea defensiven.

Men nästa år får alltså skåningarna se sig om efter en ny burväktare. Den mångfaldigt landslagsmeriterade tjeckiskan, som representerade landet i VM senast, har skrivit på för franska toppklubben Issy Paris – just nu på femteplats i ligan. I den franska huvudstaden ska hon ersätta norska Silje Solberg som letar en ny klubb för att få spela Champions League, skriver L’equipe.

Lucie Satrapova har tidigare spelat för DHC Slavia Prag innan hon åkte till tyska Thüringer HC.