SHE: Kristianstad jagar sjätte raka segern

Kristianstad HK. Foto: Lars-Erik Nilsson

Det är landslagsuppehåll inom herrhandbollen men på damsidan kör man på som vanligt. Ikväll bjuds vi på ett Skånederby mellan Team Eslöv och Kristianstad HK.

Matchen är hyperintressant av flera anledningar. För det första har Kristianstad HK fått en drömstart på säsongen med fem segrar på lika många matcher. Framförallt har turkiskan Asli Iskit imponerat stort och ligger trea i skytteligan med 35 mål, ett bakom Skurus Ulrika Olsson och fyra bakom ledande Julia Bardis från, just det, Team Eslöv.

Just matchen i matchen mellan de båda mittniorna lär bli spännande att följa. Bardis har fått ta ännu större ansvar i EIK i år eftersom syrran Anna flyttat till H65. Vad gäller Iskit var KHK-spelaren vass redan förra året, men det är uppenbart att hon har utvecklats lite till i år.

Kristianstad möter ett Team Eslöv som tippades sist av de andra tränarna i SHE och som fick en tung start på säsongen med fyra raka förluster. Formen verkar dock vara på uppgång eftersom man besegrade LUGI i den förra omgången. För moralens skull betydde den segern förmodligen mer än två poäng för EIK. Räkna med ett heltaggat Team Eslöv som vill ta andra raka derbyskrällen.

Kvällens match startar 19:00 och sänds på Cmore, TV4 Sport och Sportkanalen.