Kristianstad ersätter tjeckisk målvakt – med tjeckisk målvakt

Petra Kudlackova.

Den tjeckiska landslagsmålvakten Petra Kudlackova ersätter Lucie Satrapova mellan stolparna hos Kristianstad HK.

I sommar flyttar Lucie Satrapova till franska Issy Paris efter att ha vuxit ut till en av SHE:s allra bästa målvakter. Tjeckiskan har nu fått en ersättare: landslagskollegan Petra Kudlackova.

Kristianstad HK fortsätter alltså att ösa ur den tjeckiska ligan och 23-åriga Petra Kudlackova kommer från DHC Slavia Prague. Samma klubb som KHK värvade Satrapova ifrån och en klubb där även Martina Chrova spelat. Det lär alltså finnas gott om referenser.

Om inte annat så kunde Kristianstad scouta Kudlackova under VM i december där hon var andraval bakom Satrapova. Det blev ändå en skaplig VM-turnering där hon spelade i totalt 1.59 gentemot Satrapovas 4.45 (timmar och minuter). Totalt 23 räddningar på 80 skott gav en räddningsprocent på 29 %. Hon räddade hälften av alla kantskott som kom emot henne, återstår att se om det var en tillfällighet eller om hon är extra skicklig i det momentet.

Kudlackova har också erfarenhet från spel i EHF-cupen där hon bland annat spelat mot Skuru IK, Viborg HK och Issy Paris. Hon har gjort 23 A-landskamper för Tjeckien och är fostrad i TJ HC Haje JM Praha. I höstas uppmärksammades hon för den här sköna trippelräddningen i EM-kvalet mot Island.

Videokälla: Official EHF EURO Channel