Klart: Tova Alm till H65 Höör

Tova Alm. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

Redan under förra veckan började det spekuleras kring att H65 var på jakt efter Lugis Tova Alm. Nu är värvningen bekräftad genom H65 Höörs hemsida – Tova Alm skriver på för två år i klubben.

Handbollskanalen skrev redan för en vecka sedan om ryktena kring Tova Alm och H65 Höör, då kunde dock ingenting bekräftas – men nu är kontraktet påskrivet och Alm börjar träna med H65 till sommaren.

Alm har haft skadeproblem under den pågående säsongen och därför missat mycket spelminuter i Lugi HF. Trots det, och sin unga ålder, har hon väckt intresse hos Ola Månsson och H65 Höör – som nu har knutit till sig Tova i två år framöver.

– Det finns goda möjligheter att utvecklas där. Med Ola Månsson som tränare och den träningsmentaliteten tror jag H65 passar mig bra. Det finns ett driv i laget som inte finns i så många andra lag; en vilja att hela tiden bli bättre helt enkelt. Den är rätt unik, säger Tova Alm själv till H65 Höörs hemsida.

Niometersspelaren inledde sin karriär i H43 Lund och har dessutom erfarenhet från U-landslaget i ryggen.

– Alm är en spelare med hög utvecklingspotential och som redan visat att hon duger i SHE. Jag har följt hennes karriär noga i flera år och hoppas att hon kommer att utvecklas flera snäpp hos oss, säger H65:s tränare Ola Månsson till klubbens hemsida.

Länk: Tova Alm klar för två år i H65 Höör