Klart: Skara HF förlänger med trio

Emily Thompson, Laerke Sörensen och Emma Kiellberg, Skara HF. Foto: Bengt Andersson

Skara HF har gjort en fin säsong så här långt. Nu skriver SHE-klubben på sin hemsida att Emily Thompson, Laerke Sörensen och Emma Kiellberg samtliga har förlängt sina kontrakt.

– Skara HF har redan gjort mig både till en bättre handbollsspelare och bättre människa än jag var då jag kom hit, säger Laerke Sörensen till hemsidan.

Den danska målvakten har varit en av SHE:s bästa under säsongen och det är därmed en mycket viktig förlängning som Skara HF har fått till. Utöver det har alltså Emily Thompson och Emma Kiellberg också bestämt sig för att stanna i klubben.

– Jag har skrivit på för att jag trivs väldigt bra. De flesta spelarna i denna trupp ska vara kvar, vilket gör att jag tror att nästa säsong kan bli ännu bättre i och med att vi kan bygga på det vi redan har. Handbollen har aldrig varit så kul som nu. Med denna trupp och ledarstab ser jag ingen anledning till att inte skriva på för en säsong till, säger Thompson till hemsidan.

– Jag vill gärna fortsätta i Skara HF, därför att jag känner att det finns en potential för att vi kan bli ännu bättre. Jag har också en känsla av att jag som spelare kan utveckla mig mer med Magnus (Frisk) som coach. När man kommer till ett nytt lag och ett nytt land, så tar det tid innan alla delar faller på plats. Därför tror jag att jag kan bidra med mer under min andra säsong i klubben, fyller Kiellberg i.

Klubbens tränare Magnus Frisk är naturligtvis nöjd över att truppen till kommande säsong börjar att sätta sig.

– Jätteviktigt att få dessa spelare kontrakterade minst en säsong till. De är alla utvecklingsbara. Laerke har hållit en mycket hög nivå hela säsongen. Emma är en nyttig lagspelare med försvarsspelet som främsta tillgång, men med potential även i offensiven på niometer. Emily har fortfarande sin styrka i försvarsspelet, men blir allt bättre i alla delar av spelet, säger han.

LÄNK: Trio förlänger med Skara HF

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here