KLART: Julia Ehn till BK Heid

Julia Ehn. Foto: BK Heid.

För några månader sedan skrev Handbollskanalen om Skövde HF:s dåvarande kapten Julia Ehn. Där och då funderade hon på hur hon skulle göra med handbollen. Förlänga med Skövde HF eller sluta. Det blev ett annat alternativ, BK Heid.

Ehn, som varit i Skövde HF sedan hon var 16 år gammal lämnade klubben efter senaste säsongen och nu står det klart vad Julia Ehn ska göra framöver. Efter tio SHE-säsonger i Skövde drar Julia Ehn vidare till Götet och BK Heid, meddelar hennes nya klubb i ett pressmeddelande idag.

Under fredagen gjorde 27-åringen sitt första pass med sin nya klubb och hon var inte sen med att tacka ”ja” när BK Heids tränare Christer CK Karlsson ringde upp och frågade om hon fortsatt ville spela elithandboll. Som Handbollskanalen rapporterade om i april blev det en infekterad sista tid med först ett nej till nytt kontrakt med Skövde, sen ändrade klubben sig men Julia Ehn kände inte att hon blivit hanterad på ett bra sätt. Suget för att spela fanns dock kvar.

– Det blev ingen förlängning, men jag kände mig inte färdig med elithandbollen och det var av flera skäl inte svårt att tacka ja till BK Heid. Jag kommer till en bra klubb med en bra tränare och en intressant trupp och jag kan bo kvar i Skövde, säger Julia Ehn i pressmeddelandet.

Det nya kontraktet sträcker sig över hösten, men det finns chans att det kan bli längre än så meddelar klubben som fortsatt har Towe Andersson på skadelistan.

Tränare CK delger i pressmeddelandet att han är stolt och glad över värvningen av Ehn, som lovordas storligen av sin nya tränare.

– Julia är en mycket kompetent handbollsspelare och jag ser detta som en prestigevärvning för BK Heid. Hon är inte lastgammal men har massor av rutin, kan spela på flera positioner och är en förträfflig försvarsspelare, säger Christer CK Karlsson i pressmeddelandet.