Klart: Boden Handboll värvar Alma Mikaelsson

Alma Mikaelsson. Foto: Boden Handboll

Tidigare i veckan presenterade Boden Handboll en ny spelare i målvakten Gracia Axelsson Zomi. Nu kommer nästa nyförvärv – talangen Alma Mikaelsson. 

– Glädjande att vi kan locka tillbaka talangfulla spelare till Norrbotten. Normalt så stannar de kvar söderut men när vi nu kan erbjuda spel i SHE så ser vi ett ökat intresse för talanger att komma till oss. Detta ligger helt i linje med vår idé att unga spelare från norr ska kunna spela elithandboll i Boden, säger Mikael Carlsson sportchef i Boden Handboll till klubbens hemsida.

Boden Handboll klarade sig med nöd och näppe kvar i SHE förra säsongen och får därmed en ny chans till att etablera sig i serien nästa säsong. Klubben har nu gjort klart med en ny linjespelare i Alma Mikaelsson.

Linjespelaren är född 2001 och fostrad i Strömnäs GIF, men har de tre senaste åren spelat i Kungälvs HK:s division 1-lag och juniorlag samtidigt som hon studerat på rikshandbollsgymnasiet i Göteborg.

– Alma är en stark, tuff linjespelare och är även en bra försvarsspelare som kommer utvecklas till en elitspelare, skriver Boden på sin hemsida.

LÄNK: Ny spelare