Klar seger för Skuru – efter jämn inledning mot Lugi

Skurus Daniela de Jong. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

De regerande SM-guldmedaljörerna Skuru IK gick i lördagens hemmamatch med full pott hittills i tabellen. Lugi HF åkte på en förlust mot Kungälv senast men visade sig starka under lördagens drabbning. Den genomgående jämna matchen slutade dock i seger för hemmalaget efter en målrik match. 

En intensiv inledning i Eriksdalshallen resulterade i en ledning med 4-2 för Skuru redan efter knappt fem spelade minuter. När Lugi sedan kvitterade till 5-5 ett par minuter senare var mönstret satt för den första halvleken.

Fint målvaktsspel i båda lagen och inte minst ett stabilt försvar från båda håll, försatte matchen i ett läge där varken hemmalaget eller gästerna lyckades dra ifrån med mer än ett mål. Från Skurus håll bjöds det framför allt på flera fina avslut från sex meter, där samspelet mellan Daniela De Jong och Vilma Matthjis Holmberg visade sig starkt. I Lugi fortsatte vänsternian Cecilia Bjerre att visa upp sin högklassiga skottarm och skrev in sig i målprotokollet fyra gånger om under de första 30 minuterna.

De jämna siffrorna höll i sig in i halvtidsvilan, när hemmalaget fick nöja sig med en knapp ledning.

Halvtid: 16–15

Tio minuter in i den andra halvleken började det blåsa starkare medvind för hemmalaget, som drog ifrån till en tremålsledning. Samtidigt blev Lugis anfallsspel allt mer präglat av tekniska fel och försvarsspelet allt oftare något efter de grönklädda spelarna – vilket ledde till att försprånget blev ännu större.

Med tio minuter kvar av matchen var Skurus ledning uppe i sju mål, och mer skulle det bli. Inspelen in till Matthjis Holmberg fortsatte sitta, kantspelarna stod för flera fullträffar och Josephine Nordstrøm Skov Olsen stod stabilt i målet. Samtidigt skrev även De Jong in sig i målprotokollet under den andra halvleken och stod för sammanlagt 4 mål.

Avståndet blev för stort för Lugi att ta igen, och matchen slutade i en klar seger för hemmalaget. Målstarkast i matchen blev Lugis Clara Lerby tillsammans med Skurus Clara Pettersson Bergsten och Vilma Matthjis Holmberg med sju mål vardera.

Skuru IK – Lugi HF 38–33 (16–15)