Kärra tog viktig poäng mot Lugi

Mona Saffari, Kärra HF. Foto: Marek Hom & Beata Niewinna

Kärra HF kämpar för att sejouren i SHE inte ska bli ettårig. Hemma mot Lugi tog Göteborgslaget en viktig poäng i matchen som slutade 19–19.

Gissa vem som inledde matchen på ett formidabelt sätt? Emma Navne, så klart. Danskan stod för Lugis fem första mål, men som så många gånger förr var mittnian på tok för ensam. Den här gången var det dock lättare att förstå då bortalaget saknade Cecilie Bjerre, Laura Nielsen, Amanda Poulsen, Lilja Augustdottir och Clara Lerby.

Kärra hade väl inte sin bästa dag på jobbet de heller, men en spelare som verkligen stack ut (minst lika mycket som Navne) var Mona Saffari. Målvakten stannade på nästan 50 i räddningsprocent och gjorde sin bästa match så här långt under säsongen.

Med tanke på målvaktsspelet och att båda lagen slet offensivt var det logiskt med det målsnåla slutresultatet, 19–19. En poäng som kan visa sig vara viktig för Kärra.

Kärra HF – Lugi HF 19–19 (7–11)Kärra: Meja Bernvid 4, Matilda Hjälmedala 4, Maria Sundin 3, Alexandra Lundström 3, Cecilia Schön 2, Lovis Jansson 2, Elin Berglöf 1

Lugi: Emma Navne 9, Lova Nyrell 4, Ofelia Hallberg 3, Amanda Andersson 2, Olivia Löfqvist 1