Kärra mot Heid – på fredag gäller liv eller död!

Meja Bernvid, säsongens fynd i SHE

Mycket talar för att fredagens match mellan Kärra och Heid kommer att få stor betydelse när nedflyttning eller kval ska avgöras vid säsongens slut. En av matchens profiler kommer sannolikt att heta Meja Bernvid. Meja har visat en exceptionellt stark utveckling denna säsong och tillhör för närvarande topp-tio i skytteligan. Handbollskanalen tar ett snack med Kärras stjärna inför drabbningen – en match på liv och död!

Meja, vilken fantastisk utveckling du har visat den här säsongen!

– Tack!

Jag såg dig några tillfällen när du spelade i Önnered för två år sen. Då fick du göra några små korta inhopp. Ingen kunde då se att det skulle gå så bra som det gjort nu?

– Nej, det trodde jag inte själv heller.

Vad är förklaringen till den enorma utvecklingen?

– Jag har fått mycket förtroende av tränarna och det har även varit många andra som trott på mig. Då har självförtroendet ökat och jag vågar spela ut och även göra misstag.

Har du börjat träna hårdare också?

– Ja, när man ser att träning ger resultat får man mer motivation, träningen blir roligare och allt går lättare.

Du var ju som 17-åring ganska nära A-truppen i Önnered?

– Ja, jag fick hoppa in några minuter ibland men satt mest på bänken. När vi mötte Skuru var många skadade så då fick jag spela 20 minuter och gjorde mitt första mål i SHE. Det kändes stort efter allt bänknötande.

Är det någon skillnad i träningsvolym i Kärra jämfört med din tidigare klubb Önnered?

– Det är ungefär samma, 4-5 gånger i veckan plus att man får individuella gymprogram.

Tyvärr har ni nu en rad med tio tråkiga förluster, hur tar det på humöret?

– Det är inget kul att förlora tio matcher i rad men vi är ett så härligt gäng så vi kommer aldrig, aldrig sluta tro på oss själva. Vi ska vinna på fredag mot Heid och vi ska vinna fler matcher.

Det är inte bara du som visat en stark utveckling i Kärra, även Emma Wiksfors med sitt mäktiga skott från nio meter? Ni är båda knappt ur tonåren?

– Jag är nitton, Emma har nyss fyllt 20.

Din styrka, som jag ser det, är genombrotten, du hittar hålen i försvarslinjen och med full kraft dyker du rakt in från sex meter.

– Ja det är min stil, jag skjuter inte så mycket från nio meter.

Det kommer nog Heid att ha koll på?

– Ja, jag får nog försöka variera mig lite mer.

Man kan ju faktiskt se tydligt att ni som lag blivit bättre och bättre under säsongen, men er stora svaghet finns kvar – de enkla tekniska felen? Även om det blivit bättre på sistone.

– Vi har tränat mycket på det under speluppehåll. PÅ SHE-nivån blir man hårt straffad när man bjuder på lägen.

På fredag står allt på spel för er?

– Ja så är det, därför kommer vi att träna och ladda extra mycket nu i veckan, dessutom kollar vi in Heids matcher på video. Vi kommer att ge allt för att ta de två poängen! Alla i laget vill vinna den matchen. Vi var ju så nära i vår senaste match (förlust borta mot Kungälv 32-28), så nu är vi på gång!

Anders Hilmersson