Julia Bardis – månadens spelare för andra gången denna säsong

Eslöšvs Julia Bardis under handbollsmatchen i SHE mellan H65 Hššöör och Eslöšv. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Team Eslövs lagkapten Julia Bardis kammar hem månadens spelare i SHE för andra gången denna säsong. Trots att Eslöv haft en tuff säsong har Julia utmärkt sig både som månadens spelare och i skytteligan där hon just nu ligger tvåa.

Just nu ligger Julia Bardis tvåa i MEP-ligan i SHE, strax under Skurus Ulrika Olsson. I skytteligan ligger hon också just nu tvåa då hon gjort 123 mål på 19 matcher. Trots detta kom det som en överraskning för henne att hon blivit månadens spelare i februari.

– Jätteroligt! Jag hade faktiskt ingen aning om hur jag låg till, jag har ingen vidare koll på det där. Jag följer inte statistiken så noga och även om spelet känts bra på slutet så hade jag inte tänkt att jag skulle bli Månadens spelare, säger Julia Bardis till Svenska Handbollförbundets hemsida.

När systern Anna lämnade Eslöv tog Julia över som lagkapten. En roll som hon aldrig tvekade på att ta sig an efter fyra år i klubben.

– Jag kände själv redan innan säsongen att mer ansvar hamnade hos mig. Det är mitt fjärde år i Eslöv och jag tycker personligen jag tagit mer ansvar för varje säsong, både på och utanför planen. Jag har vuxit in i den rollen mer och mer och nu verkligen hittat min plats. Så man kan absolut säga att jag tagit ytterligare ett kliv.

MEP står för ”Most Effective Player” och är ett statistiskt poängsystem som baseras på DigiMatchs uppgifter. Allt som händer på planen – mål, skott, passmissar, regelfel, straffar och så vidare – registreras och värderas. Läs mer här!

LÄNK: Läs hela artikeln från svenskhandboll.se.