Julia Bardis är oktober månads bästa spelare i SHE

Julia Bardis i Sveriges U20-landslag. Foto: Nils-Åke Åkesson, http://www.nanfoto.se

Enligt MEP-systemet är Julia Bardis den SHE-spelare som har presterat allra bäst under oktober månad – trots att hon alltså representerar ett lag fast förankrat i botten. 

Julia Bardis är en av få ljusglimtar under Team Eslövs inledning på den här säsongen. Laget är fast förankrat i bottenskiktet av tabellen med fem förluster efter sex matcher och egentligen finns det inte mycket som just nu talar för en vändning på den negativa trenden.

Det som möjligen kan tala för att laget ska resa sig är just Julia Bardis, som sett väldigt giftig ut. Sedan storasystern Anna Bardis lämnade klubben har Julia Bardis fått ta över som både lagkapten och playmaker, något som fått henne att växa ytterligare.

Julia Bardis är hur som helst den spelare som samlat ihop flest MEP-poäng under oktober månad. Hon landar på 15,32 poäng och vinner därför komfortabelt över Ulrika Olsson i Skuru IK, som samlat ihop 14,58 poäng.

43 gjorda mål efter 7 matcher gör också att Juli Bardis just nu ligger tvåa i skytteligan. Det betyder också att hon har gjort 31% av sitt lags mål så här långt.

MEP står för ”Most Effective Player” och är ett statistiskt poängsystem som baseras på DigiMatchs uppgifter. Allt som händer på planen – mål, skott, passmissar, regelfel, straffar och så vidare – registreras och värderas. Läs mer här!