Josefine Hultberg-Dahlgren klar för VästeråsIrsta

Josefine Hultberg Dahlgren. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Josefine Hultberg-Dahlgren, en av Sveriges största målvaktstalanger, har bestämt sig för att lämna Spårvägens HF för att nästa säsong representera VästeråsIrsta i SHE, det skriver VI på klubbens hemsida.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Med tanke på det Hultberg-Dahlgren visat upp under ungdomsåren i Sorunda och Spårvägen, samt prestationerna i diverse ungdomdslandslag, är det så klart en viss prestige i att VI landat nyförvärvet.

– Jag väljer att gå vidare från spårvägen nästa säsong då jag känner att de är dags att ta nästa steg i min karriär och att det är dags att testa på spel i högstaligan. Jag valde VästeråsIrsta för att det känns som de har en bra sammanhållning i laget både av plan och på plan. Klubben har en tydlig inriktning med vad och vart man vill vilket passar mig bra. Samt att VästeråsIrsta alltid varit en klubb som funnits med och kämpat om slutspelsplatserna. Till detta får jag också chansen att utvecklas på ett individuellt plan med en målvaktstränare som ser till individen och det var en jätteviktigt del för mig, säger Hultberg-Dahlgren till hemsidan.

VästeråsIrstas målvaktstränare Johan Ölund säger så här om nyförvärvet:

– Jossan är en ung, målmedveten och talangfull målvakt som gång på gång har visat högklass i såväl allsvenskan som med U-landslaget. Förutom sin förmåga att läsa skotten har Jossan sin styrka i att snabbt sätta igång bollen med förhoppningsvis enkla första fas mål som resultat, säger han till hemsidan.

LÄNK: Josefine Hultberg-Dahlgren klar för svartvitt!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here