Jonna Linnell tackar för sig i H65 Höör

Jonna Linnell jublar under SM-finalen i 2017. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Jonna Linnéll spelade en stor roll när handbollen växte sig allt starkare i Höör och H65 vann SM-guld 2017. Den fortsatta resan för klubben äger rum utan högersexan som tvingas avsluta karriären med en efterhängsen knäskada.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Till H65 Höörs hemsida utvecklar Linnéll det som ligger bakom beskedet.

– Tyvärr har jag har haft en hel del komplikationer efter senaste operationen, det är menisksskador och broskskador som ställer till det vilket gör det riskabelt att fortsätta utsätta knät för hård belastning. Hoppet fanns kvar i det längsta. Jag tränade med laget i måndags och det var helt underbart att få vara med, göra lite mål och vara ”sig själv” för en stund. Tyvärr fick min kropp sota för det resten av veckan och det fick mig att slutgiltigt acceptera beslutet, säger kantspelaren.

Hon fick uppleva SM-guld och EC-triumf under totalt åtta säsonger. Men också en lång och otursförföljd skadehistorik.

Som färdigutbildad sjukgymnast tar Linnéll nästa steg med masters-studier under ett år i Australien.

– Jag är tacksam för att ha fått vara med den här resan som Höör har gjort. Det är klart att det är en sorg att tvingas ge upp nu. Jag hoppas ändå att jag kan åka iväg på det här Australien-äventyret och minnas tillbaka på allt enastående jag varit med om. Skåne kommer alltid att vara “hem” för mig och H65 kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, säger hon till hemsidan.

Linnéll inledde karriären i Tyresö och spelade bland annat i Kolding och Lugi innan hon blev en H65-ikon.

Länk: Tack för allt Jonna Linnéll

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here