Johanna Widgren: Inget att förlora, måste bara våga

Johanna Widgren. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Rutin, tyngd och spring i benen avgjorde kvartsfinal ett för IK Sävehof. Boden Handboll kan bara ladda om till klubbens första slutspelsmatch på hemmaplan.
– Vi har inget att förlora, måste bara våga, säger Johanna Widgren.

Revansch på Sävehof men framförallt på den egna insatsen finns med i planeringen när Boden kraftsamlar i 0-1-underläget och blickar tillbaka på onsdagens 60 minuter.

Tidigt i matchen såg Norrlandslaget ut att hantera slutspelsdebuten på rätt sätt, när misstagen kom på rad kunde Partilles stolthet enkelt dra ifrån.
– Ingen gjorde sin bästa match där nere, säger niometersspelaren Widgren.

– Många var nervösa i förra matchen. Det kommer nog att vara likadant nu men vi ska komma ännu mer förberedda och behöver göra allt rätt.

Vad vill ni göra bättre?
– Som vi spelar i början vill vi spela hela matchen, inte tappa bollen så att de kan trycka både i första och andrafas. Framför allt handlar det om att inte göra så många tekniska fel och fokusera.

Ni fick bra utdelning på genombrott men skyttet utifrån gick i stå. Några lärdomar kring det?
– Deras målvakt (Christina Elm, journ, anm.) vet ju var vi gillar att skjuta. Vi får försöka komma närmare, jobba mer för rena lägen och sätta dit bollarna, säger Widgren som hamnade i en något ovan position.

Med fem egna mål var hon bästa och mesta avslutare i förlustmatchen.
– Så mycket speltid har jag inte varit van vid under säsongen. Jag kände bara jag skulle ta så många lägen som jag får.

– För mig kändes det ändå skönt, med mycket speltid och mer självförtroende vågar jag tro mer på mig själv. Sen vinner vi inte matcher på vissa enskilda spelare. Vi behöver lyfta laget för att vara bra i längden, fortsätter Widgren.

Hennes andra säsong i Boden Handboll är lagets andra i SHE.
– Allt känns roligare än första säsongen, det är inte lika mycket nytt och jag blir allt mer bekväm med både laget, resorna och själva handbollen i sig.

Påskhelgen och feber i kroppen gör att Widgren inte tillbringat så mycket tid med laget som det var tänkt de senaste dagarna. Klubbens första slutspelsmatch på hemmaplan är förstås en tillställning som få i Boden vill missa.
– Man möter många på stan som önskar oss lycka till. Det känns som vi bör vara starkast nu, det är nu det gäller och vi vill ta en seger.

Kvartsfinal ett i siffror
IK Sävehof–Boden Handboll 28–18
Bästa målskytt: Olivia Mellegård 6–Johanna Widgren 5
Räddningsprocent: Christina Elm 46,7–Sofie Svarrer Hansen 33,3
Tekniska fel: 20–21
Utvisningar: 1–5