Johanna Kjellman: ”Allt måste bli bättre”

Johanna Kjellman,Kungälv. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Nykomlingslaget i SHE håller igång för att nå nivån i högsta serien. – Vi har gått upp en serie, då måste allt bli bättre och vi får träna mer, säger målvakten Johanna Kjellman till Kungälvs-Posten.

Kjellman laddar för sin tionde säsong med KHK. Det tog två år att passera konkurrenterna i Allsvenskan och kliva upp i SHE, nu väntar många prestigefyllda matcher och nya upplevelser.

Två träningsmatcher in på försäsongen menar målvakten att laget är på rätt kurs.

– Vi vann mot Aranäs (31–27), men i den matchen gjorde vi fler tekniska fel än mot Önnered (26–30). Där märks den extra träningsveckan, den ger mer kvalitet, säger hon till Kungälvs-Posten.

Frågan om Kungälv har värvat tillräckligt för att klara sig kvar får vänta på sitt svar. Tillskotten betyder till att börja med att man kan vara sin vara trogen sin spelmodell.

– Det känns bra med nyförvärven (Julia Walstern och Elsa Helle), de är två starka niometare med bra skottkraft. Vi fått in en vänsterhänt, med Julia Walstern kan vi utnyttja den sidan på ett annat sätt. Det är väldigt bra värvningar som kan hålla tempot när vi fortsätter med vår spelidé med snabbt spel, säger Kjellman.

Kungälv har närmast en turneringshelg i Boden framför sig, med värdlaget och GT Söder som motståndare.

LÄNK: Matchandet mot SHE-formen är igång