Jesper Östlund får framtidsjobb i Sävehof

Jesper Östlund. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån.

Jesper Östlund gjorde succé med IF Hallby som uppkomling i Handbollsligan. Från och med nästa år väntar ett uppdrag för svensk handbolls mest etablerade lag. Sävehof presenterar Östlund på tränarposten inför 2022/23.

Östlund har hittills haft herrlag under tränarbanan. Moderklubben Skånela IF agerade stabilt i Allsvenskan och Hallby fick ny kurs från näst högsta serien till Handbollsligan när 30-åringen fick styra från 2018.

Via U18-landslaget och staben kring de blågula damerna har Östlund fått fler perspektiv och det tydliga ledarskapet leder nu fram till prestigejobbet i Sävehof.

– Jag är förväntansfull och stolt att framöver få möjligheten att arbeta i Sävehof. Det är Sveriges största förening och har enorma förutsättningar med sin verksamhet och faciliteter. Det blir spännande att kliva över till damsidan, något jag fått känna på lite grand i landslaget.

– Att få komma till ett lag som har ambitioner att vinna SM-guld och att spela i Europa är något som tilltalar mig. Och givetvis att få möjligheten att arbeta med flera av Sveriges största talanger i akademin, säger Östlund till klubbens hemsida.

Den jämna, höga nivån i Partille garanterar förberedelser för fler av de stora matcherna för den nye coachen.

Flera av Sävehofs tidigare tränare har fått leda laget med kontinuitet. Henrik Signell var guldmakare från sidlinjen i sex säsonger innan Rasmus Overby tog över 2018. Overby har ett år kvar innan det annonserade tränarbytet äger rum.

– När Rasmus kontrakt löper ut i slutet av kommande säsong så tar vi farväl av vår guldmeriterade danska tränare. Rasmus har gjort ett oerhört ambitiöst och proffsigt jobb som tagit klubben framåt på många positioner. Men alla sagor har sitt slut och förhoppningsvis så kan vi avsluta nästa säsong med att återigen vinna ett guld och således avsluta Rasmus tid hos oss på absolut bästa sätt, säger sportchefen Emil Berggren till Sävehofs hemsida.

Länk: NY TRÄNARE FÖR DAMLAGET 2022/23