Jenny Södrén satsar vidare – i Norge

Mångåroga Jenny Södrén blir lagkamrat med Yasminee Gluić inom kort. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Jenny Södrén har varit Skuru IK trogen i sju säsonger. Nu tar hon chansen och vidgar vyerna. Norska Byåsen presenterar mittsexan med ett färskt tvåårskontrakt. – Det ska bli kul med ett äventyr, prova något nytt, säger hon till Handbollskanalen.

Trondheimsklubben Byåsen blev ligasexa den gångna säsongen. Södrén är införstådd med en högre målsättning för nästa säsong.

– De siktar på topp tre, säger 24-åringen.

– Det är en klubb som satsar mycket. Trondheim är en av städerna för herr-EM (2020) och de kommer att spela i mina hemma-arena.

– Jag känner att de har ett bra helhetskoncept med fysupplägg och att man kan leva på handbollen, fortsätter Södrén om det som väntar i två år framöver.

Hur har tankarna kom utlandsspel växt fram?

– Man har väl funderat över det på senare år, sen har just det här beslutet växt fram pö om pö. Jag har fått uppleva det man kan i Sverige och det ska bli härligt att avsluta med final.

I Byåsen får Södrén leva upp till försvarsprofilen som viljestark injekämpe. Tränaren Atle Oliver Johansen om tillskottet:

– Jenny kommer med pondus till laget. Hon är fysiskt stark bakåt och väldigt duktig med sina spärrar i offensiven, som kommer att passa in i vårt anfallsspel efter lite gemensam träning, säger han till klubbens hemsida.

Mittsexan har bilden klar av handboll-stilen hon kommer att kliva in i.

– Det blir många nya spelare för mig, sen går spelet lite snabbare i sidled i Norge. Jag ser fram emot att lägga all tid på handbollen med träning och rehab.

Lagkaptenen Södrén har bara finalen kvar med Skuru IK. Vilket föralldel inte är så bara.

– Det ska bli jättekul. Vi har missat två år i rad, men nu har vi verkligen gjort oss förtjänta av finalplatsen. Vi ska bjuda upp till bra kamp, säger hon.

Länk: Svensk seriemester klar for Byåsen!