Jenny Södrén: ”Kommer att bli en fajtingmatch”

Mångåroga Jenny Södrén blir lagkamrat med Yasminee Gluić inom kort. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Med seger i ryggen reser Skuru IK till Partille för nästa semifinaldrabbning. Där väntar IK Sävehof med ännu en möjlighet att nå finalen och säkerligen en eftermiddag med intensitet och känslor.
– Jag tror inte det kommer att handla om taktik. Det kommer att bli en fajtingmatch, säger Jenny Södrén.

Efter de två första semifinalerna stod Skuru vid ett vägskäl och mittsexan Södrén hade en frustrerad känsla.

Axelskadad i början av andra halvlek i match ett, mycket bänktid i den andra matchen. Senast kunde den rutinerade linjekrigaren göra lite mer för att styra upp lägen för lagkamraterna men sågs nästan uteslutande med offensiva uppgifter i segerlaget.

– Det var en oturssituation i semifinal ett när axeln går ur led. Det finns egentligen inte så mycket att göra, jag käkar lite alvedon men det känns definitivt bättre och bättre och lovande inför imorgon (läs: idag), säger hon när Handbollskanalen ringer upp för att få senaste nytt kring skadekänningen.

Skuru gjorde definitivt en annan profil i försvaret när man betvingade Sävehof i förlängningsduellen i Eriksdalshallen. Med det sagt blir läget ändå ett annat med Södrén närvarande mitt i smeten för de defensiva uppgifterna.
– Vi behöver arbeta tillsammans och få träff både på deras skytte och genombrott. I de första matcherna fick de komma igenom för lätt.

Har ni gett Sävehof lite mer att tänka på efter att ni höll ihop det i torsdags?
– Jag vet faktiskt inte, fortfarande är det matcher kvar som vi måste vinna. Borta har jag aldrig varit med att besegra dem, men någon gång ska vara den första, säger Södrén.

Sävehof har blandat och gett under säsongen en vårformen talar sitt tydliga språk. Har de återfått sin kvalitet att mala ner motståndet?
– Klart att det är ett nytt lag varje säsong, men de känns alltid bra och kan byta på många  positioner. Ett starkt omställningslag som fått ihop helheten på ett annat sätt än i höstas.

I Skuru har man verkligen lagt märke till Mathilda Lundström som vass målskytt under slutspelet. Hon tillför en dimension från högerkanten?
– Hon är otroligt snabb, men också en bra försvarsspelare. Det är viktigt att stå bra bakåt på alla positioner, Elin (Hansson) på den andra kanten har liknande kvaliteter.

Och Sävehof har bredden med många målskyttar som kan utmana ert försvar?
– Verkligen, de hade till exempel Odén (Ida) i första matchen och i match två var det Julia (Eriksson) som stänkte in målen. De är bra på alla positioner så vi behöver också hänga med i hemspringet.

Något mer ni kan slipa på till söndagssemin?
– Nja, jag tror inte det kommer handla om taktik. Det kommer att bli en fajtingmatch. Vi har mött varann så ofta, de som har mest vilja och offrar sig mest kommer att vinna.

Söndag 17.30 IK Sävehof–Skuru IK